• Huolletuna tiilikate kestää Suomen olosuhteissa jopa yli 70 vuotta, mutta huoltamattoman katon käyttöikä voi jäädä vain 20 vuoteen. Sammal aiheuttaa katon pakkasrapautumista ja tiilen pinnan kulumista.

Teen kattojen puhdistusta joko harjaamalla tai painepesemällä. Harjaaminen ei vaurioita/kuluta kattotiilen pintaa. Katolta poistetaan sammaleet harjaamalla käsin/koneella. Tämän jälkeen katto käsitellään sammalmyrkyllä, joka tuhoaa ja kuivattaa sammaleen juuristot. Näin käsitelty katto kestää vuosia puhtaana, sammalta ehkäisevä vaikutus ja uusintakäsittelyn tarve 5-8 vuotta kohteesta riippuen.

  • Katon säännöllinen tarkastus ja puhdistus jatkaa katon ikää oleellisesti. Tiilikaton painepesu voi kuluttaa tiilen pintaa. Oikean paineen ja vesimäärän käyttö on tärkeää. Jos katto painepestään, sen jälkeen on suositeltavaa maalata tai pinnoittaa se. Pinnoitukseen käy esim. Biocomp Mineral Block väritön kyllästysaine, joka tekee katon pinnan vettä ja likaa hylkiväksi sekä suojaa pakkasrapautumiselta.
  • Peltikattojen pesut painepesurilla/panssaripesulla.


  • Räystäskourujen/ syöksyputkien pesu ja tyhjennys.